Despre copii, incredere si success

Gallery
February 21, 2022

Un parinte si-a pus la un moment dat intrebarea: ce-i face pe unii copii mai increzatori?
Are increderea legatura cu succesul in viata?
Astfel, Margot Machol Bisnow s-a hotarat sa discute cu 70 de părinți care au crescut adulți de succes.
A descoperit astfel ca exista o “rețeta” cu 4 lucruri pe care toti acesti parinti le-au făcut și care i-au făcut pe copiii lor mai încrezători in ei. Iar asta le-a dat curajul de a-si alege cu incredere drumul.

1. Si-au învățat copiii să fie mereu curioși și să nu se teamă niciodată.
Chiar daca uneori, asta înseamnă să-i lași pe copii să încalce regulile.

Exemplu concret: Tania Yuki este fondatorul și CEO-ul Shareablee, o companie care analizează impactul platformelor de social media ale companiilor.

Tania și-a exersat neînfricarea și dorința de a experimenta inca de când avea doar 4 ani. Își amintește cum a făcut cumpărături cu tatăl ei la un magazin de cadouri. În ciuda semnului „Nu atinge”, ea a atins aproape totul. Un vânzător a văzut asta și i-a atras atentia. Pentru o clipa, Tania a crezut că are probleme. Dar tatăl ei a intervenit și a spus: „Este doar curioasă. Dacă sparge ceva, voi plăti pentru asta!”

„În acel moment, știam că părinții mei vor avea întotdeauna încredere în mine”, a spus Tania. „Nu au avut niciodată niciun motiv să ma descurajeze doar pentru ca eram curios. Nu am simțit niciodată că voi suferi consecințe pentru că sunt curios.”

2. Le-au dat copiilor lor independență la o vârstă foarte, foarte fragedă.
Părinții pe i-a intervievat au fost toți de acord: cu cât copiilor li se acordă mai devreme responsabilități mari, cu atât vor deveni mai încrezători și mai independenți.

Exemplu: Michael Skolnik este partenerul fondator al The Soze Agency, o companie care creează campanii corporative. Și-a dezvoltat dragostea pentru teatru la vârsta de 14 ani și a scris scrisori către 50 de producători de pe Broadway, cerând să fie stagiar. A primit un da, de la Blue Man Group, cu sediul în New York City. Părinții săi lucrau cu normă întreagă și nu l-au putut conduce zilnic de la casa lor din comitatul Westchester la New York; dar aveau prieteni cu un apartament gol în oraș, așa că l-au lăsat să locuiască singur acolo în vara aceea.

„Nu știu dacă atât de multă libertate și independență la o vârstă atât de fragedă ar funcționa pentru toată lumea, dar pentru mine a funcționat”, a spus Michael. „Încrederea lor în mine m-a permis să mă maturizez mult mai devreme decât semenii mei.”

3. Nu au ales pasiunile copiilor lor.
Nu este întotdeauna ușor să ai încredere în rezultate pe care încă nu le putem vedea. Dar toți acești părinți au avut încredere în copiii lor pentru a alege cum își petrec timpul.

Exemplu: Eric Ryan este co-fondatorul Method Products, o companie de 100 de milioane de dolari care produce produse de curățare. Crescând, pasiunea lui a fost navigația.

„Nu am fost un student bun, dar mi-a plăcut să navighez și am muncit din greu la asta. Am navigat competitiv din clasa a patra până la facultate”, a spus el. „Tatăl meu a fost mereu acolo să mă sprijine la regate, deși nu știa nimic despre navigație.”

4. Au împărtășit propriile lupte.
Mulți oameni cred că adulții de succes au avut lucrurile de-a gata sau o copilărie usoara. Dar, de multe ori, oamenii au succes pentru că au învățat cum să facă față eșecului.

Exemplu:

Paige Mycoskie este una dintre cele mai bogate femei din SUA, prin brandul ei de îmbrăcăminte Aviator Nation. Mama ei Pam povesteste cum determinarea si rezistența lui Paige se datoreaza faptului ca a vazut-o pe mama ei trecând prin propriile ei lupte.

„Am aflat că am colesterolul mare și a trebuit să-mi schimb dieta. Am scris o carte cu rețete despre cum să gătești cu mai puține grăsimi”, a spus ea. „Nu știam nimic despre scrisul unei cărți sau despre industria editorială.”

Poate un alt părinte ar fi ascuns tot zbuciumul, nedorind să-și ingrijoreze copiii. Dar Pam a ales să le împărtășească experiența ei, cu o nota de pozitivitate. Copiii ei au învățat că oamenii pot face față problemelor, cu seriozitate și determinare, si ca toate lucrurile au o rezolvare.

Dupa un articol scris de Margot Machol Bisnow pe cnbc.com 

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *