Cele mai frecvente întrebări
Ce fel de curriculum urmați?
Ne ghidam dupa curricula nationala, insa utilizand si integrand elemente din Waldorf si Montessori.
Punem mare accent pe dezvoltarea emotionala a copiilor, de aceea activitatile noastre se concentreaza pe dezvoltarea abilitatilor copiilor, cum ar fi auto-cunoasterea, auto-reglarea emotiilor, empatia si abilitatile de relationare. Activitatiile noastre includ activitati de grup, discutii despre emotii, jocuri de rol, execitii de comunicare efectiva (inclusiv ascultarea activa si exprimarea clara a emotiilor sau nevoilor), si alte tehnici de invatare experientiala care ajuta copiii sa-si cunoasca si sa-si gestioneze emotiile si stresul.
De asemenea avem incluse si programe de consiliere pentru copiii care au nevoie de suport suplimentar in domeniul emotional.
Ce fel de mâncare se servește?
Centrul nostru serveste mancare sanatoasa si echilibrata, care sa asigure necesarul de nutrienti pentru copiii in crestere. Astfel, sunt incluse alimente din toate grupele alimentare: fructe, legume, proteine (carne, oua, lactate), cereale integrale si grasimi sanatoase. Mancarea este adaptata la nevoile nutritionale ale copiilor, astfel incat sa le asigure energia necesara pentru activitatile zilnice.
Sunt excluse alimentele procesate sau bogate in aditivi alimentari, care pot avea efecte negative asupra sanatatii copiilor.
Mancarea este pregatita in sistem slow-cook de catre una din cele mai renumite firme de catering din Cluj.
De asemenea tinem cont de orice alergii sau restrictii alimentare ale copiilor.
Jocul în aer liber este supravegheat?
Jocul în aer liber este in permanenta supravegheat de catre educatori si asistenti-educatori, pentru siguranta si protectia copiilor.
Este important ca copiii sa aiba acces la jocuri si activitati în aer liber, deoarece acestea le ofera oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile fizice si cognitive, însa totodata trebuie asigurat un nivel adecvat de siguranta în timpul acestor activitati.
Care sunt calificările personalului?
Credem ca intr-un centru educational, pe langa abilitati de comunicare, empatie, calm si rabdare, care sunt esentiale în munca cu copiii, personalul ar trebui sa aiba o formare adecvata în domeniul educarii copiilor.
De aceea, toti educatorii nostrii sunt licentiati in psiho-pedagogie, iar asistentii nostrii sunt calificati pe domenii care sa asigure o ingrijire de calitate copiilor (ex: kinetoterapie, asistenta sociala, educatie fizica si sport).
Daca copilul lipseste, se ofera derogari de la plata?
Intelegem ca pot aparea situatii in care copilul poate lipsi temporar de la activitati. Cu toate acestea, trebuie sa mentionam ca plata pentru serviciile oferite de centrul nostru este una lunara, neconditionata de prezenta sau absenta copilului. Aceasta suma acopera costurile legate de mentinerea facilitatilor, personalul angajat, materialele didactice si alte cheltuieli necesare functionarii centrului.
In acelasi timp, facem tot posibilul sa oferim servicii de calitate si sa oferim copiilor nostri cea mai buna experienta de invatare.
Exista supraveghere video?
Centrul nostru beneficiaza de supraveghere video cu circuit inchis. Acesta are rolul de a asigura siguranta copiilor si personalului din gradinita.
Aceasta permite monitorizarea in timp real a activitatilor din gradinita, precum si inregistrarea oricaror evenimente neobisnuite sau neprevazute.
Cum se face triajul la primirea copiilor?
Practicam triajul observational la primirea copiilor in unitate - astfel personalul evalueaza starea de sanatate, nevoile si comportamentul copiilor in momentul in care acestia sosesc in centru.
Acest proces poate ajuta la identificarea oricaror probleme de sanatate sau de comportament care ar putea afecta copiii in timpul zilei si poate ajuta la luarea deciziilor privind ingrijirea acestora.
Triajul observational poate include examinarea fizica a copiilor, evaluarea aspectului si comportamentului acestora, precum si colectarea informatiilor de la parinti.